Get Adobe Flash player

Artikelen

warmloperslogo

'Warmlopen' voor High School kids Dancy en Teddy

Bijzonder sponsorproject van Warmlopers en Stichting Huruma MEVA


Zaterdag 13 juni 2015 liepen ongeveer 130 Warmlopers voor drie goede doelen de vier Engelse mijlen of de halve Marathon van Zwolle. Het High School project van Huruma MEVA is één van die doelen! 65 Warmlopers hebben zichzelf uitgedaagd om een sportieve prestatie neer te zetten voor Huruma. Onder hen zijn er 30 die direct uit het netwerk van Huruma kwam; vrienden, familie, vrijwilligers, collega's ... Geweldig! 
En alsof dit niet indrukwekkend genoeg is, er zijn ook nog eens 59 leerlingen en 11 begeleiders van het Greijdanus College in Zwolle die voor Teddy en Dancy meedoen mee met de vier mijl scholencompetitie. Wat zijn we dankbaar voor al deze sportievelingen die hun benen in willen zetten voor dit prachtige sponsorproject.


Sponsoropbrengst

Na weken van voorbereiden - trainen in weer en wind en het inzamelen van sponsorgeld - klonk zaterdagavond 13 juli dan eindelijk het startschot. Daar gingen ze in hun opvallende blauw witte Warmlopers-shirts of blauwe Greijanus t-shirts. Sommigen liepen soepel, genoten van de entourage in de binnenstad van Zwolle en de vele supporters. Anderen kwamen op karakter en met pijnlijke benen over de streep. Pr's werden verbroken en 'als-ik-m-maar-uitloop' doelen werden behaald. Maar, het belangrijkste, alle lopers haalden de finishlijn. Wat zijn we trots op hen!


Op ma 22 juni wordt het eindbedrag van de sponsoractie bekend gemaakt en officieel overhandigd aan Huruma. Wat we nu al wel weten is dat de Greijdanus-leerlingen meer dan 4500 euro hebben ingezameld voor het High School project.  En de Warmlopers .... al meer dan 10.000 euro!! Dat zijn niet alleen Teddy en Dancy, die naar school kunnen, maar nog een aantal tieners extra. 


Over de Warmlopers

Hardloopbeweging de Warmlopers zet zich jaarlijks in voor goede doelen tijdens de halve marathon van Zwolle. Rachel Beker, al ruim vier jaar vrijwilliger van Huruma MEVA, is één van hen. "Ik loop al een aantal jaar mee met de Warmlopers, omdat ik het mooi vind om mijn passie voor hardlopen te combineren met het steunen van een goed doel. Vorig jaar heb ik tijdens een training eens verteld dat ik al een aantal jaar betrokken ben bij het werk van Huruma MEVA en zelf ook twee keer in Kenia ben geweest om me in te zetten voor het werk dat de stichting daar doet. Het is echt geweldig dat de Warmlopers zich dit jaar voor onder andere 'mijn' goede doel wilden inzetten!"

In de benen voor Teddy en Dancy

Omdat ook de leerlingen van het Greijdanus College in Zwolle jaarlijks meedoen aan de scholencompetitie vier Engelse mijl, en zich daarmee inzetten voor het goede doel van de Warmlopers, heeft Huruma bewust gekozen voor een project dat aansluit bij tieners. Rachel, die bij het Greijdanus werkt, vertelt hierover: "Het High School project komt voor de scholieren natuurlijk heel dichtbij. Dat helpt hen om zich betrokken te voelen bij het sponsorproject." 


In de tijd dat bekend werd dat Huruma uitgekozen was als één van de goede doelen van de Warmlopers waren Anneke Lubbers en Ina Nieland in Kenia. Daar kwamen ze in contact met Teddy (13) en Dancy (16). Twee zeer getalenteerde tieners die van school gestuurd zouden worden omdat hun ouders niet voldoende financiële middelen hebben om de schoolkosten te betalen. Hun vader heeft door een terroristische aanslag zijn beide benen verloren, waardoor hij niet meer kan werken en dus geen inkomsten heeft. De toekomstdroom van Dancy en Teddy spat uiteen. Zonder high school diploma heb je in Kenia vrijwel geen kansen op een baan. "Het is bijzonder dat juist op dat moment de sponsorloopactie van de Warmlopers op ons pad kwam. Hoe mooi is het dat wij nu onze benen kunnen inzetten om deze twee tieners en andere High School kids te helpen. Hen een kans te geven op een betere toekomst", aldus Rachel.


Voor 3250 euro kunnen Dancy en Teddy hun High School opleiding afronden. Rachel: "Maar wat zouden we graag nog meer kids een kans op een betere toekomst geven!! Voor een tiener zijn de kosten voor vier jaar High School (incl schoolbenodigheden etc) 2400 euro. Hoe meer sponsorgeld we dus ophalen, hoe meer kinderen naar de High School kunnen."


Bedankt!

Huruma MEVA wil ook via deze weg alle lopers enorm bedanken voor hun inzet; op sportief gebied, de betrokkenheid bij het project en de inzet om sponsors te werven. We zijn enorm trots op jullie en erg dankbaar voor het fantastische sponsorbedrag dat jullie met elkaar hebben ingezameld. Dat is zoveel meer dan waar we op hoopten. Ook bedanken we alle sponsors voor hun donatie. Dank dat jullie wilden bijdragen aan het High School Project, waarmee we tieners in Kenia zoals Teddy en Dancy een kans kunnen geven op een betere toekomst.


Meer informatie

Lees meer over dit bijzondere sponsorproject (flyer)
Of bekijk het filmpje van de presentatie startavond Warmlopers met informatie over dit project


Je kunt dit project volgen via onze speciale facebookpagina: www.facebook.com/warmlopenvoorhuruma  


Informatie over de Warmlopers: www.warmlopers.nl


Informatie over de 4 engelse mijl door Greijdanus: http://www.greijdanus.nl/Zwolle/Nieuws/Nieuws_2014-2015/4_mijl

Verslag en foto's 4 mijl Greijdanus


Dit goede doel ook steunen?