Get Adobe Flash player

Artikelen

Geef het stokje door…..

Jongere (geholpen door Huruma MEVA) helpt lotgenoot

 

Martha heet ze, ze is inmiddels 18 jaar. In de eerste klas van de highschool, inmiddels vier jaar geleden, maken we kennis met haar omdat één van onze sponsorkids ons op haar attendeert. Martha kan heel goed leren maar miste destijds veel lessen. Ze werd vaak van school gestuurd omdat ze geen lesgeld kon betalen. Martha’s moeder leeft niet meer en haar vader kan het schoolgeld bijna niet opbrengen.

 

Naast het geld wat nodig is om de lessen te betalen, had ze nog een probleem. Ook het geld voor de persoonlijke items die nodig zijn op een internaatschool, kon ze niet bij elkaar krijgen. Gelukkig werd ze hierin geholpen door één van de andere Huruma MEVA studenten. Als we hiervan op de hoogte zijn besluiten we haar te helpen door een deel van haar schoolgeld te betalen. Martha werkt hard en slaagt begin 2015 met vlag en wimpel voor de highschool. 

 

Inmiddels zijn we een jaar verder. Martha heeft een beurs aangevraagd en gaat inmiddels naar de universiteit. Huruma MEVA helpt haar met het allerlaatste zetje en zelf verdient ze wat bij met een eenvoudig baantje. Ze woont bij haar zus om de kosten te drukken. 

 

Wat een mooi succesverhaal, maar het mooiste moet nog komen. Martha geeft aan dat als ze over vier jaar de universiteit afrond en een baan heeft, ze graag een nieuwe Huruma MEVA student wil helpen zoals zij destijds ook zelf geholpen is. Kijk, dat is nu de bedoeling van ondersteunend werken; geen vis geven maar hen leren vissen, zodat zij het zelf kunnen en het anderen weer leren.