Get Adobe Flash player

Artikelen

Inkomsten

In 2015 zijn de inkomsten met ca. € 18.800 toegenomen t.o.v. 2014. Deze stijging is volledig te verklaren door twee grote acties van de Warmlopers ad 17.000 en Bicycle Greijdanus Hardenberg ad 7.900.

De Warmlopers is een groep hardlopers die als doel hebben om met zoveel mogelijk mensen de Zwolse halve marathon uit te lopen en daarbij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Rachel Beker, één van onze oud-bestuursleden, heeft loopt al een aantal jaren voor de Warmlopers en heeft Huruma MEVA als goed doel aangedragen. Het geld dat met deze actie is opgehaald, is gereserveerd voor het highschoolproject. Door deze actie kunnen er 7 jongeren een highschoolopleiding volgen. Het geld zal in 4 jaar worden besteed.

Op het Greijdanus college in Hardenberg is er door Roelof van Gelder, Liesbeth van Loenen en Wim Valkman, een spinningactie van 1 week georganiseerd. Zowel Roelof als Liesbeth zijn met Huruma MEVA in Kenia geweest en weten hoe belangrijk het is om kinderen een schoolopleiding te kunnen bieden. Het geld van deze actie wordt ook ingezet om de jongeren een opleiding te kunnen bieden.

 

Huruma MEVA heeft gelukkig een groep vaste donateurs waardoor een groot deel van de vaste kosten jaarlijks kan worden betaald, dit zal de komende jaren worden uitgebouwd. Huruma MEVA kan momenteel niet alle kosten van de projecten betalen vanuit de vaste geldstroom. Daarom is Huruma MEVA ook erg dankbaar dat er regelmatig acties worden gehouden waarmee de highschoolkinderen en skillslab studenten de kans krijgen om naar school te gaan.

Daar waar mogelijk zal Huruma MEVA ook actiematig werken om extra ondersteuning mogelijk te maken.

 

Uitgaven

De uitgaven zijn met ca € 4.800 toegenomen t.o.v. 2014. Dit is grotendeels te danken aan de extra uitgaven die voor Mahali pa Maisha zijn gedaan. Enerzijds door meer sponsoren voor de baby’s en anderzijds door specifieke giften voor het nieuwe terrein van Mahali pa Maisha waardoor er kassen konden worden gebouwd zodat Mahali pa Maisha zoveel mogelijk zelf voorziend kan worden. 

De acties van de Warmlopers Zwolle en Greijdanus Hardenberg zijn grotendeels gereserveerd. De schoolfees die hieruit betaald worden zijn namelijk verspreid over meerdere jaren. De komende jaren zullen de reserveringen evenredig afnemen.

 

Bekijk hier het jaarverslag van 2015.