Get Adobe Flash player

 

Op 14 december jl. zijn Anneke Lubbers en Ina Nieland opnieuw naar Kenia vertrokken voor een reis van 3 ½ week. Zij hebben alle projecten die door Huruma MEVA ondersteund worden bezocht en meegewerkt binnen deze projecten. Daarnaast werd het dagelijkse werk met onze plaatselijke medewerker de heer Kwaka besproken. Eén van de hoofddoelen van deze reis waren de coachingsgesprekken met de highschool-studenten.

Minimaal een per jaar organiseren Anneke en Ina gesprekken met alle highscholers. In deze, individuele, gesprekken worden  resultaten, motivatie, voortgang van de studie en ontwikkeling van de student besproken. Het gaat zowel over hoe het met hen persoonlijk gaat als ook hun inzet  voor school. Het is goed om heel regelmatig met de jongeren in contact te zijn zodat we hen kunnen ondersteunen,  motiveren en stimuleren.  Ze leren hen dat ze hun eigen verantwoordelijkheid hebben. Huruma MEVA zorgt voor de randvoorwaarden, van hen wordt verwacht dat ze zich voor 100% inzetten.

Ook spraken Anneke en Ina met een aantal nieuwe scholieren. Deze  jonge meiden en jongens (14-17 jaar) zaten vol spanning aan de andere kant van de tafel. Zij hebben, zonder sponsors, geen enkele kans op een opleiding omdat hun ouders de middelbare school absoluut niet kunnen betalen. In dit soort gesprekken staan motivatie, achtergrond en vooruitzichten van de kids centraal. En ja wat willen ze graag naar een vervolgopleiding! Ze zijn zo gespannen voor een gesprek met Huruma MEVA, er hangt voor hen zoveel vanaf. En wat zijn ze dan blij als ze horen dat ze, dankzij uw giften, naar de highschool mogen. Het is voor hen de kans op een beter leven dat u hen geeft!

Daarnaast zijn we druk bezig geweest met het nieuwe project bij Cara projects. Daar richt Huruma MEVA een trainingscentrum in voor Masai-meisjes. Deze meisjes, vaak uitgehuwelijkt, krijgen na de lagere school geen enkele kans op een opleiding of training waardoor zij totaal afhankelijk zijn van hun man en stam. Door gesprekken met de pastor en met de chief, is het zover dat een aantal meisjes trainingen mogen volgen in het vocational trainingcentre in Kibiku. Ze krijgen een aantal maanden les in naaien, koken, beadswork en in de toekomst computerlessen. Hierdoor kunnen ze  zelfstandig een inkomen genereren. Het is de bedoeling dat dit centrum selfsupporting wordt. Er is een winkeltje ingericht waar zij zelf allerhande zaken verkopen zoals de etenswaren die worden gekookt en gebakken, de kleding die wordt genaaid en de armbanden, kettingen en riemen die worden gemaakt.

En natuurlijk moesten de baby’s in het Baby Rescue Centre van Jen en Dave Bell worden bezocht, dat mede door de steun van Huruma MEVA uitstekend draait. Er worden regelmatig baby’s binnengebracht die liefdevol worden opgevangen en verzorgd. Sarah, 3 pond zwaar en in november binnengebracht, ziet er ondertussen blakend uit, geweldig om te zien. Maar er worden ook een groot aantal kinderen binnen Kenia geadopteerd en zij gaan een toekomst in een liefdevol gezin tegemoet.

Het is een goede reis geweest waarin de contacten weer zijn aangehaald, afspraken zijn bevestigd en nieuwe zaken zijn neergezet.

Vindt u het leuk om op de hoogte blijven van de belevenissen tijdens deze reizen, dan kunt u zich aanmelden bij aigohuruma.waarbenjij.nu