Get Adobe Flash player

Kenianen voor Kenia

In de afgelopen zomer zijn twee van de sponsorkids van Anneke en Ina zelf voor Huruma MEVA aan de slag geweest. In de GKV Enschede Noord wordt voor het project Samenbindend Verbinden, gebreid door een aantal dames. Met veel inzet en enthousiasme breien ze mutsen, shawls, handschoenen, sokken... teveel om op te noemen. De sponsorkids Tosh en John zijn gevraagd wat zij de beste plek vonden om de gebreide spullen naartoe te brengen. Ze waren eensgezind in hun opinie: Het moest naar de alleenstaande moeders met kinderen in de sloppenwijk. Ze hebben Mama Jane, een vrouw die Anneke en Ina goed kennen en in de sloppenwijk woont, opgezocht en zijn samen met haar naar de sloppenwijk geweest om daar sjaals en mutsen uit te delen. Een heel mooi voorbeeld van Samenbindend verbinden. De dames in Enschede, met de kinderen in de sloppenwijk, én Tosh en John die zich daartussen bewegen. Verbinden, dat doet het zeker!


Tosh en John waren erg onder de indruk van de ellende en de armoede in de sloppenwijk, zo dicht bij in hun eigen dorp. John kwam later naar Anneke en Ina toe met de opmerking: "Dat kan toch niet zo...ze liggen 's nachts gewoon naar de sterren te kijken en niet omdat ze het graag willen en zo leuk vinden maar omdat er zoveel gaten in het dak zitten! Moet je je voorstellen dat het regent..." Weer een prachtige gelegenheid om met hen te praten over het werk van de stichting en ook te kijken wat je hier, als Kenianen, zelf aan kunt doen.


Gevolg is dat Tosh en John in de weken daarna samen met mensen uit de sloppenwijk hebben bekeken hoe ze op een eenvoudige manier de daken konden repareren. Ze hebben zo hun eigen project gevonden en opgezet. Van vier huizen is het dak gerepareerd en bij één van die vier huizen hebben ze ook de wanden gestut. Samen zijn ze op zoek gegaan naar een timmerman, hebben ze hulp gezocht van wijkbewoners en hebben ze het budget beheerd. Samen hebben ze zich ingezet voor anderen en iets heel erg waardevols gedaan.


Zo mag er een eerste stap gezet worden in een nieuwe fase van het werk. Het stokje wordt voor een stukje overgedragen aan kinderen die geholpen zijn door de stichting en die nu zelf gaan helpen.

bouw 1 bouw 6 bouw 2 

bouw 5 bouw 7 bouw 8