Get Adobe Flash player

knopengelsPrimaire levensbehoeften


Hieronder leest u over projecten in Kenia die gericht zijn op het voorzien in primaire levensbehoeften, zoals eten, kleding en onderdak.


Baby Rescue Centrum Mahali pa Maisa, Kitengela

Dave en Jenn Bell hebben een geregistreerd Baby Rescue Centre met de naam Mahali pa Maisha, wat 'een plaats om te leven' betekent. In dit opvangtehuis, worden baby's die te vondeling worden gelegd, die in het ziekenhuis achterblijven of door moeders ergens worden achtergelaten, liefdevol opgevangen. Vaak hebben de kinderen medische problemen. De familie Bell staat 24 uur per dag voor de kinderen klaar, zorgt voor de juiste medische voorzieningen en voor goed personeel.

Om deze baby's een toekomst te bieden, worden ze gemiddeld twaalf tot vierentwintig maanden opgevangen bij de familie Bell tot ze terug kunnen naar een familielid of geplaatst kunnen worden bij een Keniaans adoptiegezin.

 

5 sponsoren voor 3 baby's

Dat het werk van Dave en Jenn Bell erg hard nodig is blijkt uit het feit dat de politie of de Childrens' Officer regelmatig baby's bij hen brengen om onderdak te bieden. Het Baby Rescue Centrum Mahali pa Maisha zoekt sponsoren om deze baby's te helpen. Omdat de baby's tijdelijk in het opvangtehuis bij de Bells verblijven, is het niet mogelijk om een vaste baby te sponsoren. Ook zijn de kosten voor het verzorgen van de baby's hoger dan bij wat oudere kinderen, denk aan luiers en babyvoeding. Daarom heeft Huruma MEVA een roulatie sponsorconcept bedacht voor dit project: u kunt deelnemen aan een sponsorgroepje van vijf sponsoren. Deze groep sponsort met elkaar drie baby's waarbij de baby's kunnen wisselen omdat ze uit het project gaan als ze terug kunnen naar familie of geadopteerd worden. Wanneer er een baby uit gaat is er plekje vrij voor een nieuwe baby. De sponsoren betalen ieder € 25,- per maand. Dat betekent dat de sponsorgroep € 125,- per maand bij elkaar brengt. Dat is het totaal van de kosten die er nodig zijn voor de verzorging, het onderhoud en de medische hulp voor drie baby's.