Get Adobe Flash player

knopengelsBestuur


Huruma MEVA is opgericht door Anneke Lubbers en Ina Nieland. In 2007 gingen ze samen naar Kenia om als vrijwilliger in een kindertehuis te werken. Ze bezochten sloppenwijken, tehuizen en andere instellingen. Ze werden geraakt door de schrijnende situatie waarin veel mensen zich in Kenia bevinden. De onhumane leefomstandigheden, zoals het gevecht voor een dagelijkse maaltijd, gebrek aan medische hulp en de kleine golfplaten hutjes waarin hele families wonen. Zoveel kinderen, elk met hun eigen verhaal, waar niet voor gezorgd kan worden. Veel van deze kinderen komen in een kindertehuis terecht. Maar ook daar zijn de omstandigheden door gebrek aan financiële middelen en facilitaire voorzieningen vaak erbarmelijk te noemen.


Terug in Nederland hebben Anneke en Ina hun krachten gebundeld met mensen in hun omgeving. Onder de naam Huruma MEVA is in 2008 een stichting opgericht die zich dagelijks inzet om iets te betekenen voor kinderen in Afrika. Om te delen van de rijkdom waarin we in Nederland leven.

 

Bestuursleden Huruma MEVA

Wim van Oostende (voorzitter)

Anneke Lubbers (penningmeester)

Esther Slob (algemene ondersteuning)

Mirjam Koetsier (coördinator Nigeria)

Ina Nieland (coördinator Kenia)

 

Klik hier om meer over de bestuursleden te lezen. 

Wie zijn ze? Wat doen ze binnen de stichting? En wat motiveert het bij te dragen aan het werk van Huruma MEVA?

 

Vrijwilligers

De Stichting wordt ondersteund door veel vrijwilligers die zich, frequent of in incidenteel, vanuit Nederland (en soms in Afrika) inzetten voor het werk van Huruma MEVA. Wil je ook als vrijwilliger Huruma MEVA steunen? Klik hier voor meer informatie.


Vacature: Fondsenwerver

 

Met Elkaar Voor Afrika