Get Adobe Flash player

knopengelsDoelstelling


Huruma MEVA steunt projecten in Afrika die ten goede komen aan (wees)kinderen. Deze kinderen hebben vaak weinig kans op een goed bestaan. Door hen de mogelijkheid te geven gebruik te maken van huisvesting, voedsel, onderwijs en medische verzorging kunnen de kinderen zich ontwikkelen. Hierdoor krijgen ze kansen in de samenleving. Kans op een beter bestaan.Stichting Huruma MEVA ondersteunt kleinschalige Afrikaanse organisaties of projecten, die zijn opgezet om (wees)kinderen een beter leven te geven. De lokale organisaties en Huruma hebben hierbij een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De organisaties in Kenia kennen de omgeving, de cultuur en het leven ter plaatse en zijn eigenaar van het project, tehuis of de school. Huruma MEVA ondersteunt hen financieel, materieel en geestelijk.


Huruma MEVA richt zich op:

  1. Primaire levensbehoeften: onderdak, eten, kleding, geestelijke verzorging.
  2. Medische verzorging: artsenbezoek, medicatie, specifieke ondersteuning bij HIV-problematiek en voorlichting over hygiëne.
  3. Educatie: schoolgeld en alle bijbehorende schoolbenodigdheden, plus projecten die bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.

Klik hier voor de landen waar Huruma MEVA actief is en lees over de projecten die ondersteund worden.


Support het werk van Huruma MEVA, word sponsor!
Huruma betekent 'genade' in het Swahili. De letters MEVA staan voor Met Elkaar Voor Afrika. We kunnen samen -mensen in Nederland en Afrika- de kinderen in nood helpen. 


Het werk van Stichting Huruma MEVA kan alleen gerealiseerd worden als er voldoende financiële middelen zijn. De stichting organiseert diverse activiteiten om sponsorgelden te werven. Helpt u Huruma MEVA helpen? Klik hier voor een eenmalige donatie of wordt sponsor van een kind of een project. 


We zoeken ook vrijwilligers die met hun hoofd, hart en handen willen bijdragen aan het werk van Huruma MEVA, dat we in Nederland en in/voor Afrika doen. Lees meer over vrijwilligerswerk.