Get Adobe Flash player

knopengelsKenia

 

 

Kenia is een republiek in Oost-Afrika, grenzend aan Ethiopië, Soedan, Somalië, Oeganda en Tanzania. Het land is veertien keer zo groot als Nederland en heeft een inwoneraantal van meer dan 40 miljoen mensen uit 42 verschillende stammen. Dit geeft regelmatig etnische spanningen, zoals ook weer bleek na de verkiezingen in december 2007. Er braken rellen uit en 1500 mensen werden gedood en 600.000 mensen van hun land verdreven. Corruptie komt in alle lagen van de maatschappij voor.


In Kenia wonen veel mensen in sloppenwijken waar ze elke dag moeten vechten om de eindjes aan elkaar te knopen. Armoede, slechte gezondheid en een hoog werkloosheidcijfer zijn zaken waar ze in dit gebied mee worstelen. Vooral de problematiek van HIV/AIDS speelt een belangrijke rol. Veel kinderen zijn wees, of hebben families die niet in staat zijn om voor hen te zorgen. Sommige kinderen leven noodgedwongen op straat, veel van hen worden opgevangen in kindertehuizen.


Het werk van Huruma MEVA is ontstaan in Kenia waarbij vrijwilligerswerk is uitgegroeid tot een stichting. Inmiddels zijn de activiteiten waarmee de Stichting kinderen in Kenia helpt, uitgegroeid tot ondersteuning op het gebied van primaire levensbehoeften, medische verzorging en educatie.

 

Lees hier over de projecten in Kenia op het gebied van:

 

  1. Primaire levensbehoefte: over de steun aan een Baby Rescue Centre in Nairobi, een kindertehuis in Rongai en de sponsoring van kinderen.
  2. Medische verzorging: over de sponsoring van kinderen met HIV, medische controles en gezondheidsvoorlichting. 
  3. Educatie: over de sponsoring van highschool kinderen, over het ondersteunen van een lagere school in Kibiko, een boy's highschool in Kiambu West, een skills lab in       Cara en het KESCA Project.