top of page
naaiproject

DANKBAAR 
KANS OP EEN BETER LEVEN

LINDA

 

“Het coronavirus is echt hard voor me geweest. Ik werkte vroeger als huishoudster en waste de kleren voor de mensen als ik de kans kreeg. Maar sinds het coronavirus zijn er geen banen meer. Een van mijn werkgevers vertelde me dat ik niet naar haar huis kan gaan om het risico op transmissie te minimaliseren. Ik waardeer Huruma Meva en Jukumu Letu voor de voedselhulp die ze ons in april hebben gegeven en het geld dat ze in mei hebben gestuurd. Het heeft me echt geholpen om mijn kinderen te voorzien van voedsel.

Op dit moment maken we ook mondmaskers bij Jukumuj Letu. We verkopen onze maskers voor lage prijzen omdat de concurrentie groot is. Ik ben nog niet volledig getraind in het maken van maskers, maar ik hoop mijn vaardigheden binnen een paar dagen te verbeteren. Ik ben dankbaar voor de steun van Huruma Meva en Jukumu Letu, moge God u zegenen.” 

DE VROUWEN IN HET FASHION & DESIGN PROJECT

 

De verhalen op onze website en nieuwsbrief zijn vaak de verhalen vanuit het perspectief van Nederlanders. We willen jullie graag mee laten lezen met de vrouwen van het Fashion en Design project in Kenia.

 

Er is in de tussentijd hard gewerkt aan de vaardigheden die nodig zijn voor het vervaardigen van mondmaskers en er worden ondertussen goede mondmaskers geproduceerd. 

ALICE

“COVID-19 is voor ons een uitdaging omdat we niet naar school kunnen of een gewone baan kunnen vinden. De meeste mensen vrezen voor het risico op besmetting en daarom is het vinden van een baan op dit moment een uitdaging. Als gevolg daarvan wordt het moeilijk om voor onze gezinnen te zorgen. Ik wil echter Huruma Meva via Jukumu Letu bedanken voor hun voortdurende steun, want we hebben het geluk dat we op zijn minst voedsel hebben. Het Fashion en Design project is ook heel nuttig omdat we nu maskers voor onszelf en onze familie maken in plaats van ze te kopen.”

MARY

“Ik ben dankbaar voor de kans om deel uit te maken van het kleermakersproject. Ik heb mijn vaardigheden verbeterd en ik kan maskers maken. Op dit moment is het echter moeilijk om dagelijks naar Jukumu te gaan, omdat ik thuis voor mijn kinderen moet zorgen en ook nog wat werk op de boerderij moet doen. Sinds de start van het coronavirus krijg ik alleen nog maar werk op de boerderij omdat het contact beperkt is. Mijn werkzaamheden zijnwieden en snoeien, maar mijn loon is aanzienlijk verlaagd. Ik dank Huruma Meva en Jukumu Letu die ons in april en mei eten hebben gegeven wat heeft geholpen bij het voeden van mijn kinderen. Ik waardeer de steun die dithet in mijn leven heeft gehad.” 

IVY

“Het coronavirus heeft me echt geraakt. Voor het virus had mijn kind al gezondheidsproblemen die mijn aanwezigheid in de cursus beïnvloedde. Toen de scholen eenmaal gesloten waren, ben ik naar onze familie op het platteland gereisd omdat het daar veiliger was. Mijn kind had problemen op de borst en ik vreesde voor het risico op een infectie. De steun van Huruma Meva en Jukumu Letu is heel behulpzaam geweest zowel qua voedsel alsook soms de medische hulp.” 

thumbnail-6.jpeg
thumbnail-6.jpeg

JACKELINE

“Ik dank Jukumu Letu en Huruma Meva voor hun keuze voor mij in dit project. Ik probeer kleermakerskwaliteiten te leren en ze te verbeteren die nuttig zijn bij het maken van mondmaskers. Mijn grootste uitdaging bij het maken van maskers is echter het knippen en meten. Ik hoop dat ik mijn vaardigheden zal verbeteren.

Als werkloze moeder ben ik tijdens deze coronavirusperiode getroffen. Ik woon samen met mijn ouders en we doenons bestom te overleven. Mijn ouders doen wat klusjes op de boerderij van een vee-arts en ik ga soms met hen mee. De steun van Huruma Meva en Jukumu Letu heeft mij en mijn familie veel geholpen. We hebben nu tenminste maïsmeel en voorraden die ons een tijdje in leven houden.” 

bottom of page