top of page
DSC_0986-231.JPEG

EEN GLIMLACH IS GOUD WAARD
MET ELKAAR VOOR KENIA 

OVER STICHTING HURUMA MEVA


Huruma MEVA steunt projecten in Kenia die ten goede komen aan (wees)kinderen. Deze kinderen hebben vaak weinig kans op een goed bestaan. Door hen de mogelijkheid te geven gebruik te maken van huisvesting, voedsel, onderwijs en medische verzorging kunnen de kinderen zich ontwikkelen. Hierdoor krijgen ze kansen in de samenleving. Kans op een beter bestaan.Stichting Huruma MEVA ondersteunt kleinschalige Afrikaanse organisaties of projecten, die zijn opgezet om (wees)kinderen een beter leven te geven. De lokale organisaties en Huruma hebben hierbij een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De organisaties in Kenia kennen de omgeving, de cultuur en het leven ter plaatse en zijn eigenaar van het project, tehuis of de school. Huruma MEVA ondersteunt hen financieel, materieel en geestelijk.


Huruma MEVA richt zich op:

  1. Primaire levensbehoefteonderdak, eten, kleding, liefde en medische verzorging.

  2. Medische verzorgingartsenbezoek, medicatie, specifieke ondersteuning bij HIV-problematiek.

  3. Educatie: studiebeurzen en bijdragen aan de verbetering van onderwijs. 

Met elkaar voor Afrika 

Huruma betekent 'genade' in het Swahili. De letters MEVA staan voor Met Elkaar Voor Afrika. Wilt u de kinderen in Kenia ook helpen? Hen de kans bieden op een toekomst? Help Huruma helpen! Steun Huruma MEVA: word sponsor, donateur of zet u in als vrijwilliger. 

DSC00325_edited.jpg
DOELSTELLING

WIJ GEVEN IETS VAN ONS LEVEN, 
LEVEN MET HEN MEE

DAT VERRIJKT LEVENS 

BESTUUR

Wim van Oostende (voorzitter)

Anneke Lubbers (penningmeester)

Ina Nieland (coördinator Kenia)

Michael Lubbers

Ellis Verbree 
 

Vrijwilligers
De Stichting wordt ondersteund door veel vrijwilligers die zich, frequent/incidenteel, vanuit Nederland (en soms in Kenia) inzetten voor het werk van Huruma MEVA.

BESTUUR

HOE HURUMA MEVA HELPT

img_1843.jpg

ANBI

Huruma MEVA is aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Hierdoor hebben onze sponsors en donateurs belastingvoordeel. Ten behoeve van de registratie als ANBI maakt Stichting Huruma MEVA melding van het volgende:

 

ANBI
bottom of page