top of page
DSC00191.jpg

EDUCATIE OF MEDISCHE VERZORGING?
DAT IS IN KENIA NIET VANZELFSPREKEND

PROJECTEN HURUMA MEVA

1. PRIMAIRE LEVENSBEHOEFTE

Baby Rescue Centrum Mahali pa Maisa, Kitengela


Dave en Jenn Bell hebben een geregistreerd Baby Rescue Centre. Mahali pa Maisha betekent 'een plaats om te leven'. In dit opvangtehuis worden baby's die te vondeling worden gelegd, die in het ziekenhuis achterblijven of door moeders ergens worden achtergelaten, liefdevol opgevangen. Ze worden gemiddeld twaalf tot vierentwintig maanden verzorgd tot ze terug kunnen naar een familielid of bij een Keniaans adoptiegezin geplaatst kunnen worden.

 

Huruma MEVA steunt het Baby Rescue Centrum Mahali pa Maisha met een uniek sponsorprogramma. Een groepje van vijf sponsoren steunt met elkaar drie baby's. Als een van de kinderen uit het project gaat, omdat ze terug kunnen naar familie of geadopteerd worden, komt er een nieuwe baby voor in de plaats. De sponsoren betalen ieder € 25,- per maand. Dat betekent dat de sponsorgroep € 125,- per maand bij elkaar brengt. Dat is een bijdrage in de kosten die er nodig zijn voor de verzorging (luiers, voeding etc), het onderhoud en de medische hulp voor drie baby's.

IMG_9828_edited.jpg

HIV IS EEN ERNSTIGE BEDREIGING

VOOR DE JONGSTE GENERATIE

2. MEDISCHE VERZORGING


Sponsoring van HIV-kinderen door the Least of These

Huruma MEVA werkt nauw samen met de Amerikaanse verpleegkundige Robyn Moore van the Least of These. Zij zorgt dat HIV-kinderen die in kindertehuizen leven maandelijks voor een medische controle naar de HIV-kliniek in Nairobi gaan. Dit is van groot belang, omdat er dan snel kan worden ingegrepen als er veranderingen in hun gezondheidssituatie zijn.

 

In de kliniek krijgen ze medicatie, extra aandacht en voorlichting over hoe te leven met HIV. Robyn bezoekt de kinderen ook regelmatig in het kindertehuis. Door medical clinics controleert ze hun gezondheid en draagt ze zorg voor extra voeding, zoals pindakaas, fruit en eieren. Huruma MEVA ondersteunt op deze manier 20 kinderen met HIV.

Voor € 10,00 per maand helpt u een kind met HIV.

 

DSC00127.jpg

3. EDUCATIE

 

Sponsoring jonge, talentvolle en gemotiveerde Kenianen, Kibiko Bright Star Primary School en het Fashion & Designproject in de sloppenwijk van Ngong

Huruma MEVA vindt educatie één van de belangrijkste speerpunten om bij te kunnen dragen aan de vermindering van armoede. De toekomstkansen van kinderen in Kenia worden vergroot door educatie. Met een diploma hebben ze meer kans op een baan. Van het inkomen dat ze daardoor krijgen kunnen ze zichzelf en hun gezin onderhouden. Naast kennis vinden we het ook belangrijk dat kinderen leren hoe ze zich staande kunnen houden in een land als Kenia, met veel drugs, criminaliteit, misbruik en financiële problemen.

 

U kunt maandelijks, per kwartaal of halfjaarlijks een vaste donatie geven. Een incidentele bijdrage voor een van deze projecten is ook van harte welkom.
 

img_2760.jpg
Sponsorwandeling_Pieterpad_voor_goede_do

EDUCATIEVE PROJECTEN

A. Sponsoring opleiding jonge talentvolle Kenianen

Kinderen uit tehuizen, sloppenwijken of gezinnen zonder financiële mogelijkheden nemen wij op in het highschoolproject. Voorwaarden om te kunnen deelnemen zijn goede resultaten op de primary school en zeer gemotiveerd zijn om te werken aan een betere toekomst. Huruma MEVA sponsort voor de betreffende student het schoolgeld, een schooluniform, boeken en overige benodigdheden. 

Wanneer de student na de highschool met een studiebeurs naar de universiteit kan blijft Huruma MEVA de student ondersteunen. Gedurende hun studie zorgt Huruma MEVA ervoor dat deze kinderen psychosociale begeleiding ontvangen. Hierdoor kunnen ze trauma’s verwerken, mentaal sterker worden en leren ze keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. 

 

> Voor 50,00 euro per maand sponsort u de opleiding voor een jongere in Kenia.

B. Bright Star primary school

In het kleine dorpje Kibiku, op 30 kilometer vanaf Nairobi, staat de Bright Star primary school. Primair onderwijs is op openbare scholen in Kenia in principe gratis, maar in de praktijk moeten er altijd uniformen en vaak ook tafeltjes aangeschaft worden. Boeken zijn niet of veel te weinig aanwezig. En klassen bestaan soms uit 80 leerlingen. Regelmatig komen leerlingen als analfabeet van school.

De heer Kwaka, parttime medewerker van Huruma MEVA, kreeg de kans om een school over te nemen. Hij heeft die kans met beide handen aangegrepen, met als doel om kinderen goed onderwijs te kunnen geven. Huruma MEVA heeft hem hierbij geholpen, waarbij de afspraak is gemaakt dat hij in elk schooljaar een aantal kinderen aanneemt uit de allerarmste gezinnen. Waar ouders of verzorgers geen mogelijkheid hebben om zelfs maar een uniform of een tafeltje te betalen. 

Ondertussen zitten er 345 kinderen op deze school. Huruma MEVA helpt door aanschaf van boeken, uniformen voor de kinderen uit de sloppenwijk en hulp bij het opknappen van de school.

 

> Steun deze school, er is dringend behoefte aan nieuwe inventaris, boeken en schoolbenodigdheden.

3. Fashion & Design Project

In Ngong, een dorp op 26 kilometer afstand van Nairobi, ligt de sloppenwijk Mathare. Hier wonen ongeveer 600 mensen. Jukumu Letu is een Keniaanse organisatie die kinderen uit de sloppenwijk opvangt, zodat moeders overdag een baantje kunnen zoeken. Zij verzorgen lessen in de onderbouw voor deze kinderen en verzorgt trainingen en psychische hulp voor de volwassenen.

Huruma MEVA en Jukumu Letu werken samen in het Fashion- en Designproject. Daarin krijgen kwetsbare vrouwen en jongeren een naaiopleiding. Tijdens hun opleiding tot kleermaker worden zij begeleid door een medewerker van Huruma MEVA en ontvangen zij psychosociale hulp van JUKUMU LETU. De medewerker van Huruma MEVA is Martha. Martha is de eerste gesponsorde student van Huruma MEVA, die haar diploma op de universiteit heeft gehaald.  Na de opleiding krijgen de vrouwen een baan in een naai-atelier bij Jukumu Letu. De gemeente Ngong draagt zorg voor een winkel waar de producten verkocht kunnen worden. 

> Doneer aan dit project en help een vrouw uit de sloppenwijk aan een opleiding en werk.

bottom of page